Covasna Media Group

De ce provincia si nu capitala?

Ma bucur ca mai gandesc si altii ca mine..

Iata un editorial foarte decent de pe site-ul www.brasovultau.ro

Editorial: De ce provincia si nu capitala ?16-01-2008
Autor: Ruxandra Belgun
Lumea inca ma surprinde cu privirile uimit aruncate si ridicatul din spranceana la auzul frazei : Nu vreau sa locuiesc in Bucuresti »Lumea este inca vrajita de efemerul salariu « mai mare » pe care ar putea sa il obtina in capitala, despre viata moderna si luxoasa a vedetelor romanesti, care stau « evident » in capitala.

Despre visul bucurestean al unui job de 8 ore , completat cu masina, telefon, laptop, teambuilding-uri si studii de specialitate in strainatate.

De fapt ce nu stie lumea este ca jobul se transforma in 12 ore - pentru ca esti incepator si trebuie sa demonstrezi ca esti mai bun decat toti cei care au trecut pe acolo; pentru ca iti trebuie o ora sa ajungi la munca si una sa te intorci ; pentru ca ai masina cu boxe, difuzoare, radio-cd integrat care te tin in trafic 3 ore de zi. Daca tot ai masina te duci cu ea si la Multiplex ,Carefour, Metro, Selgros, Mall ca in Bucuresti numai saracii merg cu metroul, dupa spusele colegilor de munca. Telefonul evident este pentru a te gasi seful la orice ora si nu pentru a-ti suna prietenii, familia, rudele ( asa cum sperai) care acum asteapta sa le suni ca doar de’ esti baiat de capitala. Teambuilding-urile sunt niste scuze intre angajati de a se intalni, bea bere si vorbi porcos despre noua colega cu sani mari de la informatii; asa ca iti raman doar studiile in strainatate de perfectionare – pe care o sa le prinzi si tu cand iti vine randul, adica numai in 5 ani. Si atunci ? de ce aceasi uimire la aflarea vestii ca de fapt sunt din provincie, ca imi place acest lucru si mai ales ca am ales sa nu locuiesc in Bucuresti ?

Da, e mai buna provincia ! pentru ca iti trebuie 9 minute sa jungi la serviciu, pentru ca masina consuma de 6 ori mai putin intr-o zi, pentru ca magazinele de lux le gasesti si aici la tot pasul, pentru ca exista restaurante si baruri in care poti intra fara programare cu 3 saptamani inainte. Pentru ca daca vreau sa fac snowboard merg 15 minute si nu 3 ore.

Pentru ca daca sunt femeie ma pot imbraca cu ce fusta si decolteu vreau fara sa se trezeasca cineva sa fluiere pe strada. Pentru ca exista si aici KFC, Mall-uri, masini de curse si case de tunning. Pentru ca pot sa vorbesc si despre ultima piesa de teatru aparuta fara sa ma ia cineva peste picior – « auzi ma’ asta se duce la teatru ca si bunica-sa » si nu neaparat despre ultimul film al box office-ul american. Pentru ca si de aici pot sa plec in Londra, Madrid si insule exotice, pentru ca aici inca mai pot visa, spera si face ceea ce chiar imi doresc sa fac in timpul liber si culmea – chiar mai am timp liber !!

0 Responses to "De ce provincia si nu capitala?"