Covasna Media Group

Folk in Romania...

De ce muzica folk nu se mai bucura de popularitate in Romania si e ceva ce se asculta mai mult in intimitate, iar artistii folk obtin f greu atentie .... asta in conditiile in care la nivel mondial artisti folk precum Colbie Caillat zguduie topurile..... De ce daca spui Cenaclul Flacara toata lumea spune wow si totusi cand incepi sa pronunti numele artistilor ti se arunca priviri strambe. Folk-ul nu mai e trendy desi are mesaj social, desi e romantic, desi... multe altele. Lasa un comment cu parerea ta despre pozitia muzicii folk in Romania de astazi si intri in cursa pentru un CD cu primul album semnat Colbie Caillat - Coco....

4 Responses to "Folk in Romania..."

Anonim (visit their site)

mie/mi place foarte mult muzica folk, dar in acest moment are o problema majora.
se simte un aer vechi in acest curent... e destul de greu sa faci muzica pe gustul actualelor generatii, atat timp cat apelezi la aceiasi artisti usor depasiti de evenimente... evident ma refer la folkul romanesc, pentru ca, sincer sa fiu, nici nu imi dau seama cum ai putea defini folk/ul la nivel mondial...
exista totusi sonoritati folk la multi artisti de afara si suna bine...
cat despre cenaclul flacara, este totusi istorie... o idee stralucita, folosita uneori propagandistic, buna de ascultat pentru ati aduce aminte sau pentru a/i initia pe tinerii care nu stiu nimic despre acea perioada, dar un fenomen care nu mai are si nici nu cred ca ar ma trebui sa aiba aderenta la mase astazi!

Anonim (visit their site)

Pentru ca muzica folk nu este promovata...pentru ca faci zapping prin posturi de radio si poti realiza performanta de a asculta la nesfarsit aceeasi piesa...gen Enrique,gen Justin,gen Lacrimi de inger...But,lets be fair,poti incerca sa cultivi gusturile ascultatorilor tai,dar atunci ramai cu zero ascultatori..Problema tine de gradul de 'culturalizare'( ca sa nu zic alfabetizare) la nivel national.Trist e ca suntem cazuti intr-un fel de gaura neagra a manelelor si a kitschurilor in general,unde muzica de calitate nu isi mai gaseste locul(vorbesc la nivel de majoritate sau turma)...solutia ar fi,nu stiu,un fel de Viagra care sa potentze intelectul comunitar,si astfel,am putea trai cu totii bubbly..sau folk style..:P

Anonim (visit their site)

Folk-ul este un curent muzical ce se desprinde din folclorul american . a fost preluat si imbratisat la noi multa vreme , mari cantareti , mari artisti, marile concerte de pe vremea anilor 60-70 -80 .Pe la sfarsitul anilor 60 -"apare"folk-rockul reprezentat in special Pheonix , cu siguranta o formatie de varf.
problema cea mare ,este ce o data cu trecerea timpului ,pare ca a trecut si vremea solistilor nostrii .. in acelasi ritm cu modernizarea intra si muzica si am ajuns sa preluam modelul american , in orice.. parca nimic nu ne mai apartine. ma intreb..daca stie cineva de vechile fete din formatia Ecou , de Mircea Vintila , de Valeriu stirian si multi multi altii ce nu demult au reprezentat adevarata valoare a muzicii romanesti. Sa nu mai zic...de Florian pitis - nu vreau sa gresesc cand spun "o copie" a celebrului cantaret Bob Dylan ,- dupa a carui moarte , multi ziceau ca le pare atat de rau si tot pe atat de multi erau care habar nu aveau ce muzica a cantat , ce versuri, ce stil , dar totusi spuneau "ce pacat" .
Albumul semnat colbie caillat e intr-adevar dragut , l-am ascultat si eu. dar ma intrab cu ce e mai valoros decat ultimul album al cantaretului nostru de muzica folk - Stefan Hrusca , care de asemenea a scos un nou album " Balada daruirii"
de ce modelul american al muzicii este cel mult mai mediatizat si mai gustat? tin sa precizez ca valoarea unei melodii nu este oferita numarul de ascultatori, ci in fond doar estetica unor versuri poate oferi valoare!
nu neg ca imi place si muzica "in engleza" , sunt multe formatii..care pur si simplu iti intra sub piele , cu melodiile lor si stilul nou si faptul ca o societate intreaga o asculta ,vrand nevrand ajungi adesea sa fredonezi chiar si o melodiie care iti displace. Nu neg nici faptul ca imi place albumul artistei colbie , un stil de muzica folk care suna chiar placut , dar in schimb pot sa afirm , ca tot folk-ul romanesc va suna mai bine- cu versuri , cu ritm , voce ..practic e ceea ce s-ar potrivi culturii noastre daca ar fi sa dam putin timpul inapoi , inainte de toate aceste "transformari spre incultura"

Dani Santa (visit their site)

Toate bune si frumoase, este se pare subiectul care a provocat cele mai ample comentarii. Insa... am o mare problema, cum sa dau un premiu daca toti cei trei pe care i-as premia au fost anonimi.... Poate va declinati si identitatile cat de curand...