Covasna Media Group

Este sau nu pronuntia in engleza un handicap decisiv pentru artistii romani care nu reusesc sa obtina succesul peste hotare???


Solista Robyn este o cantareata din valul nou, un alt artist de succes venit din Suedia, dupa atatea nume mari de la Abba incoace.Roxette, Ace Of Base, Doctor Alban, E-type, The Cardigans si multi multi altii. Industria muzicala din Suedia se dovedeste impresionant de puternica. Tema din aceasta saptamana s-a nascut de la observatia ca artistii suedezi au o pronuntie impecabila in limba engleza, in timp ce accentul si pronuntia cuvintelor englezesti este din punctul meu de vedere una din partile slabe ale artistilor romani care vor sa se consacreze in afara. Lansez asadar discutia pe tema “Este sau nu pronuntia in engleza un handicap decisiv pentru artistii romani care nu reusesc sa obtina succesul peste hotare”. Astept comentariile si parerile voastre iar premiul e un album Robyn - Robyn, considerat de critici "cel mai inventiv album pop al anului." L-am ascultat! E cu adevarat bun!

2 Responses to "Este sau nu pronuntia in engleza un handicap decisiv pentru artistii romani care nu reusesc sa obtina succesul peste hotare???"

Anonim (visit their site)

nu cred ca pronuntia e decisiva neaparat pt artistii nostri...depinde foarte mult de cat de bune sunt piesele!!! de ex..Ozone cu..."dragostea din tei"...o fredonau strainii....si era in lb romana!!:)..daaar o alta mel buna a fost "kylie" de la akcent.. de altfel mai sunt artisti romani care au ajuns prin topuri in europa sau...sunt difuzati de alte radiouri....morandi,..traistariu..dj project....mda acestia au avut mel in engleza (park nu si djproject)..dar pronuntia lor e destul de buna!!:)..sincer..acuma nu stiu de ce alte trupe BUNE din Romania nu au succes si peste hotare.....oricum trupe ca Directia 5, sau Holograf cel mai bine canta in romana pt ca isi exprima mai bine sentimentele...si noi ii intelegem mai bine.In concluzie:) cred ca , in ultimul timp melodiile care se fac pt a "sparge" topurile si peste hotare sunt mai mult comerciale:(

Mihai (visit their site)

Am putea incepe cu cat de serios se studiaza in scolile din Romania. Majoritatea elevilor au ca dorinta la inceperea unei ore sa vina mai repede ultimele cinci minute.

Totusi, eu sunt de parere ca orice om daca si-ar da silinta si ar exersa, ar reusi sa faca destul de multe lucruri. E nevoie de vointa. Sunt destui cantareti care se cred "foarte importanti" si care nu accepta sfaturi de pronuntie de la nimeni ca doara ei nu sunt prosti, n-au nevoie de ajutor, stiu si ei "englezeste sa vorbeste".

Pronuntia in engleza e varza si chiar daca linia melodica e ok, atunci cand auzi cum pronunta cuvintele, cum leaga aiurea cuvinte si cum pune un accent acolo unde nu ii este locul, nu-ti mai vine sa il asculti. Si prin asta pierd. Pierd. Nimeni nu a spus ca totul in viata e usor sau ca suntem cu totii destepti. Trebuie sa ne cunoastem propriile limite, si daca intr-adevar vrem sa facem un lucru bun, sa cerem ajutorul unor profesionisti. Cunosc cazuri, artisti din strainatate ce au dorit sa lanseze cateva piese intr-o alta limba decat limba lor materna. Ce au facut? In nici un caz nu au cantat cum le-a taiat capul. Au urmat cursuri de dictie in limba respectiva pentru piesele respective pana cand au pronuntat corect totul. Si piesele lor au avut succes.

Ganditi-va ca la un cantec nu conteaza doar partea instrumentala ci si versurile si felul cum sunt cantate/pronuntate. De asta oamenii iubsc cantecele, pentru povestile spuse prin versuri. Insa daca acestea sunt stalcite, cui o sa ii mai place povestea/cantecul?

De ce nu reusim noi sa ne impunem in afara? Pentru ca nu lucram destul de mult. Pentru ca nu recunoastem ca mai avem nevoie de perfectionare.

In incheiere vreau sa spun ca totusi se poate. Totusi se poate. Stiu ca am ascultat doua melodii, una de la Activ si cealalta de la DJ-Project (cred) si erau in engleza, si sunau foarte bine (initial nici nu mi-am dat seama ca sunt cantate de romani). Deci se poate. ;) Doar ca trebuie muncit ;)